Proffsbevakade Per Nilsson floppade

Uppdaterad
Publicerad

Representanter från Nürnberg, Sampdoria och Tottenham satt på läktaren alla med blickarna riktade mot Odd Grenlands svenske mittback Per Nilsson.

Den förre AIK-och Sundsvallsspelaren önskade nog efteråt att de inte kommit. Odd Grenlands försvarsspel föll ihop som ett korthus – 0-4 mot Rosenborg i norska ligan.

Nilsson har en stark säsong bakom sig och Odd Grenland har redan tackat nej till ett bud på runt 20 miljoner svenska kronor från Sunderland. Men frågan är hur het han är på marknaden efter måndagskvällen på Odd Stadion.

Sista intrycket var inte det bästa

Två minuter före full tid fällde Nilsson Öyvind Storflor och inhopparen Kone slog in straffsparken till 0-4.

-Det har kanske gått bättre tidigare, men ett kontrakt hänger inte på en match. Det har varit en strålande säsong för mig. 0-4 i dag var inte bra. Vi får försöka komma tillbaka starkare nästa match, sade Nilsson till NTB.

Per Nilsson ägs till övervägande del av lokala investerare. Odd Grenlands andel uppges till runt 20 procent och det troliga är att Nilsson säljs i vinter.

Mikael Dorsin spelade hela matchen för Rosenborg, som vid seger i torsdagens hängmatch hemma mot Tromsö kan gå upp i ligaledning med fem omgångar kvar.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.