Rättegång mot MFF-huligan skjuts upp

Publicerad

I dag var det meningen att 19-åringen, som gjorde att Skånederbyt mellan Malmö och Helsingborg i maj fick avbrytas, skulle ställas inför rätta.

Rättegången i Malmö tingsrätt fick dock skjutas upp eftersom HIF:s målvakt Pär Hansson, som var kallad som vittne, aldrig dök upp.
Man försökte att nå Hansson via telefon men fick inte något svar.
-Man kan kanske ana att Pär, tillsammans med sina kamrater, firade
guldet, säger åklagaren Lars Morand till SVT.
-Det var en olyckligt vald dag för rättegång, men vi kunde ju inte veta när målet sattes ut att Helsingborg skulle vara klara allsvenska guldvinnare den här dagen, säger rättens ordförande Lennart Strinäs till TT.

Tog fel på dag
Enligt kvällstidningarna hade Pär Hansson tagit fel på dag och förberett Conny Karlsson på att han troligtvis inte skulle kunna träna på onsdagen.
-Jag tog fel på dag och hade skrivit in i almanackan att det var på onsdag. Då hade jag också begärt ledigt. Jag känner mig skamsen, jag vill ju inte missa en rättegång, säger Hansson till Aftonbladet.

Glömde telefonen
Hansson nåddes av uppgifterna om rättegången via media – mobiltelefonen låg kvarglömd på Olympia.
Enligt lagen riskerar han nu ett vitesföreläggande på 2 000 kronor.
-Jag vill först höra skälet till hans utbeblivande, så jag vill inte uttala mig mer än så. Och sedan sätta ut ett nytt datum så snart som möjligt, helst inom två veckor, säger Strinäs till Sydsvenskan.
-Då kommer Hansson säkert att dyka upp, allt annat skulle förvåna mig mycket.

Åtalas för misshandel
19-åringen är åtalad för misshandel, ofredande och brott mot ordningslagen. Enligt åtalet kastade han först ett knallskott mot Hansson och rusade sedan ut på planen och attackerade honom.
Själv förnekar han misshandel och ofredande. Han minns inte mycket från händelsen eftersom han var berusad.

Stina Banck
stina.banck@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer