• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Regelverket räddar Hammarby bandy

Uppdaterad
Publicerad

Bandyförbundet har identifierat några av de Hammarbyfans som eldade bengaler i samband med SM-finalen mot Sandvikens AIK.

De har rättsligt efterspel att vänta. Däremot kommer inte Hammarby som förening att få några påföljder.

-Tyvärr har vi inte möjlighet att straffa Hammarby enligt bandyns regelverk.

Vi har ju inte som i fotbollen där man har totalansvar för sina fans, säger bandyförbundets säkerhetschef Lars Wennerholm till SVT Sport som inte är alls säker på att ”fansen” tillhör Hammarby utan kan vara andra som varit på plats för att ställa till bråk.

Det hade inte hjälpt att öppna taket för att bli av med bengalröken.

-Nej, tester  visar att röken stannar kvar eftersom den trycks ner av luften utanför. Det är bättre att ha taket stängt och att låta röken försvinna i ventilationen.

Bandyn kommer nu att titta över sitt regelverk, där bengalerna och planstormningen har högsta prioritet. Enligt Wennerholm hade man haft möjlighet att avstyra en planinvasion eftersom tillräckligt många säkerhetsvakter var på plats.

-Men då hade en jätteoreda uppstått, säger Wennerholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.