Foto: SVT

”Slovakien vinner rättvist”

Uppdaterad
Publicerad

Sämst när det gällde.

Mikael Renberg var inte nöjd med den svenska utvecklingen i junior-VM.

– De har inte kommit upp i normal standard, säger han.

SVT Sports Mikael Renberg var besviken på den svenska insatsen efter bronsmatchen.

– Sverige kom inte åt Slovakien. De kan inte sätta det tempo i matchen som krävs för att vinna mot ett tätt försvarsspel som slovakerna har, sade han.                        

JVM i ishockey

”Ser trötta ut”

Han var mest besviken på de största stjärnorna.

– Jag tycker Sverige ser trötta ut. Våra nyckelspelare, kedjan med (William) Nylander, Axel Holmström och OskarLindblom blixtrade till nån gång, men sett över hela matchen är de inte tillräckligt bra, ansåg han.              

– Tyvärr, tyvärr Sverige, men Slovakien vinner rättvist.  

”Fantastiskt gruppspel”

Renberg ansåg att den svenska utvecklingen gick åt fel håll i turneringen.

– Det känns lite så att Sverige gjorde ett fantastiskt gruppspel och vi ödslade kanske för mycket energi där. Vi gjorde våra bästa matcher i gruppspelet. Vi gör även en bra match mot Finland och hittar ett sätt att vinna. Men de två sista matcherna har Sverige inte kommit upp i riktigt normal standard, säger han, och fortsätter:

– Tyvärr är det så i såna här turneringar, att det är alltid bäst att spara de allra bästa matcherna till sist och det lyckades Sverige inte med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet