Jenny Rissveds säger att hon känner sig utnyttjad i reklambråket. Foto: Bildbyrån

Rissveds: Jag känner mig utnyttjad

Uppdaterad
Publicerad

OS-guldmedaljören Jenny Rissveds slår nu tillbaka i reklambråket som lett till att hon hoppar av VM i Australien i september.

”Jag känner mig utnyttjad”, skriver hon på Instagram.

Mountainbikestjärnan skriver på Instagram att hon känner sig ledsen och utnyttjad.

”Vore det inte för människorna runt omkring mig som kämpar dag och natt för mina rättigheter hade jag varit allvarligt bekymrad för min framtid”, skriver Rissveds på Instagram.

Bakgrunden till reklamstriden är att Svenska cykelförbundet stoppar landslagsåkarna från att åka till VM om de inte bär förbundets sponsrade hjälmar och glasögon. Cyklisterna vägrar, eftersom de är fast i sina personliga kontrakt.

”Det här har pågått sedan februari i fjol då mitt namn blev sålt och kontrakt tyvärr skrevs ovanför mitt huvud”, skriver Rissveds.

Hon tillägger att hon inte vill medverka till smutskastning åt något håll, men tycker att hon hamnat i kläm ”på grund av politik, människor som är svaga och människor som inte kan svälja sin stolthet”.

”Jag är den som förlorat mest det senaste ett och ett halvt året”, menar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.