Arjen Robben avgjorde finalen i slutminuterna

Bayern München fick lyfta Champions League-pokalen inför 86 298 på Wembley. Ett sent mål gav 2-1 mot Dortmund.

– Det är så många känslor nu, säger Robben direkt efter slutsignalen.

För Robben var det stor revansch eftersom han blev syndabock efter finalförlusten förra året. Arjen Robben fintade bort back och placerade in 2-1 i 89:e minuten. Bayern gjorde 1-0 när Mandzukic, skarvade in bollen bakom en bortspelad Weidenfeller.

– Det betyder så mycket. Det går inte att förstå, men det kommer väl. Det är så många känslor just nu, sade Robben till tyska tv-kanalen ZDF.

Champions League 2012-2013

Dortmund kvitterade med en straff av Gundogan i 69:e. Bayerns målvakt Neuer fick jobba hårt i första halvlek.

Bayern hade sin första vassa målchans i 26:e minuten efter hård Dortmund-press. Robben hade två frilägen, där Weidenfeller räddade det sista med ansiktet.

Arjen Robben såg närmast salig ut när han intervjuades efter finalsegern på Wembley.

– Jag missade två frilägen i första halvlek men visste att jag skulle få chansen igen, och den kom ju lämpligt, säger finalhjälten.

– Det var en så tuff match. De hade chanser, vi hade chanser. I sista stund kom jag igenom igen. Franck Ribéry gav mig bollen och jag sköt alltså in den, konstaterade Robben.

Bayerns tränare Jupp Heynckes avslutade med stil. Hans jobb tas över av förre Barca-tränaren Pep Guardiola nästa säsong. Bayern vann mästarcupen för femte gången. Tränare och spelare fick sina medaljer av Uefa-ordföranden Michel Platini och Philip Lahm fick äran att höja segerpokalen.

Fakta: Senaste vinnarna i Champions League

2013: Bayern München

2012: Chelsea

2011: Barcelona

2010: Inter

2009: Barcelona

2008: Manchester United

2007: Milan