Ryssland vände och vann finalen

Finland var ett tag på väg mot en skräll.

Men Ryssland tog sig samman – och vann till slut lika enkelt som många hade trott.

Därmed är VM-guldet åter deras.

Ryssland var illa ute. Men en rejäl slutforscering gjorde att det till sist blev en klar seger: 5–2. Därmed är deras femte VM-guld ett faktum.

Segern var sett över hela matchen rättvis. Ryssarna satte full fart från start, men en storspelande Pekka Rinne i Finlands mål gjorde att 1–0 dröjde till 10.45.

Ishockey-VM 2014

Ovetjkin kvitterade

Där och då såg det ut att kunna rinna iväg, men perioden slutade 1–1 efter en sen kvittering. 6.51 in i andra perioden gjorde Finland 2-1, men blott 43 sekunder senare kvitterade Alexander Ovetjkin.

Därefter var det aldrig något snack om hur det skulle gå. Målen kom med jämna mellanrum och till slut blev det alltså hela 5–2 till Ryssland, vars supportrar skapade en fantastisk stämning i arenan.

– Resultatet är en besvikelse. Vi hade alla chanser att besegra Ryssland men tappade matchen i utvisningsbåset. Men jag ville inte kommetera domarna, det går inte att påverka längre, sade den finske förbundskaptenen Erkka Westerlund till MTV strax efter matchen.