Säsongsbästa för Ida Lindborg i försöken 100 meter ryggsim. Vidare från försöken, med ny chans på att ta ryggsimsplatsen i svenska laget. Foto: Bildbyrån

Säsongsbästa för Ida Lindborg

Uppdaterad
Publicerad

I försöket på 100 meter ryggsim simmade Ida Lindborg för att ta en plats i lagsimningen. Tiden 1.01.40 var årsbästa med en tiondel. – Det räcker inte för att sätta henne på ryggsimssträckan i laget, tyvärr, säger SVT-experten Lars Frölander.

Ida Lindborg simmade under förmiddagen måndag försök 100 meter ryggsim för en plats i lagkampen. Hon var i ledning från bana sex, på 29.63, efter 50 meter. Hon slutade tvåa, på 1.01.40. En bättre tid än när hon var tvåa på sträcken på SM bakom Michelle Coleman.

– Det är säsongsbästa, jag hade velat komma under 1.01.00. Men jag får en till chans på onsdag, säger Ida Lindborg.

”Räcker inte”

– Det räcker inte för att sätta henne på ryggsimsträckan i laget, tyvärr, säger Lars Frölander.

– Min känsla är att Michelle Coleman är det bättre valet, säger Frölander. Så sätter man Louise Hansson på en fjärilssträcka.

Läs även: Jennie Johansson bara fyra i försöken

Lindborg sänkte sitt årsbästa med en tiondel från 1.01.50 till 1.01.40, men är utslagen, åtta tiondelar från avancemang.

23-åringen har ett personbästa på 1.01.14 på 100 meter ryggsim. En svenska har simmat distansen under minuten. Sarah Sjöström för två år sedan under tävlingar i Nederländerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.