Sekunddrama – då missade Halfvarsson pallen

Publicerad

Den fjärde etappen av Tour de Ski utvecklades till ett riktigt sekunddrama. Calle Halfvarsson fortsätter att imponera – men svensken kunde inte matcha Alexej Poltoranins avslutning och missade pallen.
– Lite surt med fjärdeplatsen, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Alexej Poltoranin låg tio sekunder efter vid 7,1 km. Men kazaken svarade för en grym avslutning och vann den fjärde touretappen, 10 km klassiskt.

– Jag är riktigt nöjd. Det var en ny upplevelse för mig, jag känner mig stark, säger Poltaranin som nu avancerar till femte plats i sammandraget.

Även ryssen Jevgenij Belov avslutade starkt och var bara en halv sekund efter Poltaranin i mål.

Calle Halfvarsson gjorde ett nytt fint lopp, men kunde inte matcha Poltaranins starka avslutning. 25-åringen slutade fyra, och är nu även fyra totalt.

– Jag tycker att det känns mycket bättre i dag än vad det gjorde i går men jag tröttnar lite på slutet, säger Halfvarsson till SVT Sport.

– Men lte surt med fjärdeplatsen, fortsätter han.

I morgon väntar 25 kilometer jaktstart –  då gäller det för Halfvarsson att försöka hänga på.

– Det ser bra ut inför fortsättningen. Jag hoppas vi blir några som hjälps åt i morgon och håller undan för de andra, säger Halfvarsson, som har 13,6 sekunder upp till totalledaren Petter Northug.

Norrmannen slutade sjua i dagens lopp och avståndet till tvåan Martin Johnsrud Sundby är nu bara 1,5 sekunder.

För svensk del gjorde även Daniel Richardsson en stark insats med en sjätteplats, vilket innebär en elfteplats totalt.

Marcus Hellner fick däremot inte till det – 29-åringen slutade 27:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tour de ski

Mer i ämnet