Foto: Scanpix

Sjögran jagar EM-plats – men började på bänken

Uppdaterad
Publicerad

Hon hoppas på en plats i sommarens svenska EM-trupp. Men i toppmötet mot Göteborg började Malmös Therese Sjögran på bänken – och fick bara dryga tio minuters speltid. – Jag hinner inte göra så mycket på tio minuter, säger Sjögran till SVT Sport.

Hon har spelat 182 landskamper för blågult, och när Pia Sundhage i morgon tar ut spelarna som ska möta Brasilien, hoppas Therese Sjögran självklart på en plats i truppen.

– Chansen är liten – men jag ska ta den när jag får den i så fall, säger Sjögran till SVT Sport.

Fotbolls-EM 2013

Men en match från start och åtta inhopp, är inte optimalt när man jagar en EM-plats.

– Jag hinner inte göra så mycket på tio minuter, men det är i alla fall skönt att får några. Det känns bra i kroppen, så det är bara att fortsätta.

36-åringen berättar för TV4 efter matchen att hon hittills inte har hört något från Pia Sundhage, men har sett hur förbundskaptenen ändrat om en del på mittfältet.

– Jag såg landskampen mot Norge, hon byter en hel del centralt. Det är många som visar att de ska vara där och som tar chansen, säger Sjögran.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM 2013

Mer i ämnet