Skidåkarna bakom alla medaljer

Uppdaterad
Publicerad

Precis som vid OS för ett par veckor sedan var det skidåkarna som levererade i Sotji. Det lilla landslagslaget med Helene Ripa och Zebastian Modin med guiden Albin Ackerot stod för Sveriges samtliga fyra medaljer.

– Det har gått över förväntan och vi inspirerades av Johan (Olsson) och Daniel (Richardsson) i OS, säger den ene förbundskaptenen Fredrik Uusitalo. Tillsammans med sambon Anna-Maria Nilsson ledde han skidlandslaget.

Paralympics: Svenska medaljer

– Vi vill ha ett större lag och får rekrytera. Så om det finns några därute så hör av er, säger Nilsson till SVT.

Under hösten hade laget två höghöjdsläger och under säsongen tävlade man även på hög höjd för att förbereda sig på förhållandena i Krasnaja Poljana 60 km från Sotji. Området ligger på 1 400 meters höjd med bergstoppar på 2 000 meter.

– Det gör ju att de aktiva fått vänja sig vid förutsättningarna här, säger Nilsson och Uusitalo bubblar nästan över då han sammanfattar sina känslor inom truppen efter mästerskapet.

– Det har varit en fin harmonin och gått from good to great! säger Uusitalo och tänker på att det i början av säsongen strulade en del med skador och sjukdomar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics: Svenska medaljer

Mer i ämnet