Stahre lämnar AIK – ersätts av Wesström – Stahre: ”Det var inget lätt beslut”

Publicerad

AIK:s tränare Mikael Stahre lämnar mästarklubben för grekiska Panionios. -Jag har jobbat i AIK i tolv år, det här var inget lätt beslut, säger Stahre till SVT Sport.

– Det är få svenska tränare förunnat att få arbeta utanför Skandinavien, fortsätter Stahre som enligt Panionios ska ta över klubben till nästa säsong.

Stahre har sagt upp sig med omedelbar verkan. AIK ville ha honom kvar men gav honom frihet att gå vidare.

Sportchef Wesström tar över AIK
Det blir Mikael Stahres högra hand, nuvarande sportchefen, Björn Wesström, som tar över AIK.

-Tidpunkten är inte den jag önskat, men att vara chefstränare i AIK är det finaste jobbet man kan ha i Fotbolls-Sverige, säger Wesström enligt AIK:s hemsida. Han kommmer även att fortsätta som sportchef.

?Björn Wesström är den naturlige efterträdaren till Mikael Stahre. Vi har gjort vad vi har kunnat för att behålla Mikael, men han har bestämt sig för att ta den här chansen, säger Mats Gustavsson, ordförande för AIK Fotboll AB.

Wesström har tidigare varit ansvarig för AIK:s scouting. När Stahre tränade Väsby i superettan var Wesström assisterande tränare. Andreas Ahlm är fortsatt assisterande tränare i AIK.

AIK utan ersättning för Stahre
AIK kommer blir helt utan ersättning för Stahre när han flyttar till Panionios.
”Kontrakt med en tränare är något helt annat än kontrakt med en spelare. Man kan tycka vad man vill om det, men i grunden är det samma regler som gäller för en fotbollstränare som för vilken anställd som ”, skriver klubben på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer