Fredrik Lindgren missade semifinalen i Prag. Foto: Mateusz Wojcik

Starterna fällde Lindgren i Prag

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren tappade tre placeringar i tabellen efter kvällens VM-deltävling i Prag. Från femte till åttondeplatsen i en knallhård serie där botten slog toppen på Marketastadion. Lindgren missade semifinal och fick med sig sju poäng på fem heat. Slovaken Martin Vaculik vann tävlingen.

-Jag var kass från start ikväll. Tråkigt då jag hade bra fart i cykeln och åkningen stämde fint, säger Fredrik till SVT.

Lindgren såg ut att köra mot semifinal men avslutade grundtävlingen med en svidande nolla från ytterbanan. Den svenske stjärnföraren, som tidigare under kvällen vann ett heat, fick sedan från läktarplats se sig passerad och utslagen.

– Startbanorna var lömska och det var svårt ikväll. Vi gav allt vi hade men det räckte inte till. Vi får komma tillbaka nästa helg i Tetorow (Tyskland), fortsätter Fredrik.

Flera av toppförarna hade problem i Prag. VM-ledaren, favoriten Bartosz Zmarzlik, tog sig visserligen till semifinal. Där vägde polacken lätt, men toppar fortfarande tabellen en poäng före landsmannen Maciej Janowski.

”Magic” som han kallas, kunde inte trolla bort det faktum att han körde på tejpen i finalen och missade chansen att gå upp i VM-ledning.

Kvällen tillhörde Martin Vaculik. Slovaken visade redan i grundtävlingen att han skulle ha en lång och bra kväll i Prag. Väl i finalen var han ohotad vinnare före britten Tai Woffinden och Jason Doyle, Australien.

-Jag är så glad! Vi gjorde det! utbrast Vaculik och hade kramkalas med sitt team efter fullträffen.

KLIPP: Smederna vann stort i premiären (5 maj)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Michael Jepsen Jensen och Smederna tog storseger. Foto: Bildbyrån

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.