Stjärnguarden bakom Luleåseger: ”Skapade lägen för öppna skott”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en jämn första halvlek hade Luleå inga problem att bemästra nykomlingen Högsbo.

Guarden Michaela KK Houser dominerade stort när den regerande mästaren vann hemmapremiären med 91-68.

– Vi förflyttade bollen snabbt och kunde skapa lägen för öppna skott, säger Houser till nsd.se.

Michaela KK Houser var matchens gigant och svarade för 28 poäng. Den amerikanska guarden gjorde bland annat 15 av Luleås 27 poäng i den andra perioden och såg till att laget hade en 16-poängsledning inför den andra halvleken.

– Jag skulle säga att det var mycket tack vare god hjälp av mina lagkamrater. Vi förflyttade bollen snabbt och kunde skapa lägen för öppna skott, säger Houser till nsd.se.

Houser har haft problem med sitt skytte i början av säsongen men i kväll lossnade det rejält.

– Jag har haft lite besvär i inledningen. Jag tror att det kommer att ta lite tid att komma in i det. Det här var vår första match vi spelade på hemmaplan, så det var lite nervöst. Nu tycker jag att vi har kommit bättre in i systemet och kommer kunna starta bättre nästa gång.

Nykomlingen Högsbo hängde med bra i början av matchen och var också i ledning i den första perioden som Luleå till slut vann knappt. Sedan klev Houser in i handlingarna, levererade offensivt och såg till att Luleå kunde stänga matchen.

Det blev till slut 91-68 för Luleå i sin hemmapremiär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.