Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärnhästen riskerar missa Elitloppet

Publicerad

Readly Express (med kusken Björn Goop) vann Prix D´Amerique i Paris i januari. Men efter det har det inte blivit några lopp under våren. Och nu är risken stor att en av favoriterna i Elitloppet missar festen på Solvalla. Anledningen: Jobbet som avelshingst.

– Som det ser ut just nu så är chansen mycket liten att Readly Express kommer till start. Jag hade hoppats att kunna köra nåt lopp innan Elitloppet. Men så har det inte blivit...så det ser mörkt ut, säger tränaren Timo Nurmos till Svt Sport.

Readly Express har senaste tiden varit på avel på Menhammer Stuteri på Ekerö. Vilket påverkat hans möjligheter att göra sig själv rättvisa på tävlingsbanan.

Avgör i sista stund

– Han har sett bra ut på träning senaste tiden. Men därifrån till att klara två tuffa lopp på en dag är ett stort steg. Men vi  kommer att försöka och bestämmer oss så nära inpå som möjligt. Veckan innan eller så, säger Timo Nurmos

6-årige Readly Express räknas som en av världens bästa travhästar, särskilt känd för sin styrka och sitt löphuvud. Han började tävla i maj 2015 och har till januari 2018 sprungit in 15 miljoner kronor på 25 starter varav 21 segrar, 3 andraplatser och 1 tredjeplats. Han har aldrig varit sämre än trea i något lopp. Han var obesegrad mellan juni 2016 och januari 2018 med 13 raka segrar.

Elitloppet avgörs som vanligt, sista söndagen i maj den 27. Alltid på Mors Dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer