Streaker-attack mot EM-bucklan

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna mot Ukraina för arrangemanget av fotbolls-EM har eskalerat. I dag lyckades en kvinnlig demonstrant att störa en offentlig visning av EM-bucklan i Kiev.

Feminister som ville protestera mot att prostitutionen väntas öka i Ukraina under sommarens fotbolls-EM riktade i dag en protestaktion mot EM-pokalen.

Folk köade i dag i den ukrainska huvudstaden Kiev för att få se och fotograferas med den officiella och åtråvärda sgerpokalen i fotbolls-EM som i dag ställdes ut till allmänbeskådan.

Plötsligt slet en kvinna av sig kläderna. Vakterna verkade förvarnade och dolde snabbt allt bakom ett tygstycke innan de bar iväg med den skrikande kvinnan. 

-Vi vill protestera mot att prostitutionen och antalet bordeller växer i Ukraina – det är det verklliga skälet till att fotbolls-EM organsiseras. Vi vill inte att unga kvinnor från Ukraina ska hamna i prostitution, säger Inna Sjevtjenko, aktivist och medlem i organistaionen Femen.

Hon säger att det även tidigare funnits bordeller och prostition i landet men att arrangörerna för fotbolls-EM är ansvariga för att det nu blir allt fler prostitituerade, massagesalonger och bordeller´.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fotbolls-EM 2012

Mer i ämnet