Dokumentär: Mannen som förändrade surfsporten

Uppdaterad
Publicerad

Laird Hamilton, 54 år, anses av många vara den bästa surfaren genom tiderna. Redan som liten pojke hittade han sin mening i livet – att vara i havet och surfa på stora vågar. På SVT Play ser du dokumentären om en man fylld av mod, dödsförakt och besatthet.

– Ja, jag har väntat en livstid på att surfa den här vågen.

Så svarar surfikonen Laird Hamilton, i dokumentären ”Take every wave” på frågan om han är säker att han ska ge sig ut i en storm som skapar de största surfvågorna på årtionden utanför Kauai.

Dokumentären är ett närgånget porträtt av mannen som sägs ha förändrat sporten för alltid. Tittaren får vi följa med genom rädsla, driv, äventyr och utmanande vågor. Laird Hamilton är en disciplinerad atlet som drivs att ständigt bryta regler, som pushats till framgång genom mod, ambition och talang. Men som också betalat en kostnad för framgången. 

Amerikansk dokumentär från 2017

Dox: Take every wave, en dokumentärfilm av Rory Kennedy, sänds i SVT1 22.25 och finns även på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.