Island chockade Sverige och vann EM-premiären. Foto: Bildbyrån

Svensk mardrömsstart i handbolls-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fick värsta tänkbara start i handbolls-EM i Kroatien.

Island fullkomligt körde över Sverige i öppningsmatchen och hade ledningen med 9 mål efter bara tjugo minuter. En av matchvinnarna i Island blev Björgvin Gustavsson som storspelade i målet och bland annat räddade flera svenska straffar.

– Det är två matcher kvar nu och vi vill spela det spel vi visade sista 20, säger Kristján Andrésson till SVT Sport.

Sverige gjorde allt för att snygga till siffrorna i andra halvlek och kom betydligt närmare än väntat. Det blev till slut bara två måls marginal när Island vann med 26-24.

– Det är en stor väldigt besvikelse vi hade planer på att det skulle se annorlunda ut. Vi blir lite stressade när vi hamnar i underläge. Island är ett bra lag och skapar en stress, Gustavsson i mål gör kanonräddningar, säger förbundskapten Andrésson till SVT Sport.

”Otroligt stor besvikelse”

Sveriges Jim Gottfridsson som personligen stod för en fin insats, var besviken efteråt.

– En otroligt stor besvikelse, vi gör en alldeles för dålig match första 45 minuterna stundtals bra framåt men vi missar för mycket och vårt försvarsspel inte alls godkänt,säger Jim Gottfridsson och fortsätter:

– Försvarsspelet har sett bra ut på träning, kanske blir vi lite nervösa och missar därför för mycket men vi måste sätta dit bollarna. Vi får bryta ihop så kommer en ny dag imorgon. Otroligt viktig match på söndag mot Serbien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.