Svensk slog världsrekord – sprang 45 mil på 68 timmar

Uppdaterad
Publicerad

Johan Steene, 44, kan titulera sig världsrekord-innehavare efter en otrolig bedrift.

I tävlingen Big Dog's Backyard Ultra, en form av ultramarathon, sprang svensken 455,9 km på 68 timmar.

Steene kunde vinna trots en mardrömslik uppladdning inför loppet. Svenskens flyg till tävlingarna i amerikanska Tennessee fick tekniska problem och vände tillbaka till Arlanda.

44-åringen lyckades komma med ett senare flyg till Washington, men då det inte fanns möjlighet att flyga vidare till Tennessee tog han beslutet att hyra bil. Under natten körde Steene de drygt 100 milen till tävlingsbanan i Bell Buckle – och anlände strax innan starten för loppet.

Så fungerar Backyard Ultra

Tävlingsformen Back Yard Ultra innebär att man springer en 6,7 km lång slinga med start varje timme tills dess att endast en tävlande återstår.

Big Dog's Backyard Ultra i Buckle Bell, Tennessee, USA är ett av världens mest prestigefyllda ultramarathon. Tävlingen startade i lördags klockan 06:40 lokal tid, och 68 timmar senare stod Steene som segrare efter att ha sprungit 455,9 kiliometer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.