Medaljörerna Julia Nydemark, Isa Vigren, Smilla Eliasson och Marina Jalkell. Foto: Gymnastikförbundet

Svensk succé för hopprepsdamerna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett medaljregn över de svenska hopprepsdamerna som hade höga förväntningar inför hoppreps-VM i Shanghai. Drömmarna blev verklighet och lagen kammade hem både ett guld, två silver och två brons.

– Vi är helt överväldigade, säger laget till gymnastikförbundet.

VM-guldet hoppades hem i snabbhetsgrenen 4x45 sekunder snabbhet med dubbelrep. Sveriges ena lag bestående av Isa Vigren, Julia Nydemark, Marina Jalkell och Smilla Eliasson lyckades få ihop hela 604 fotisättningar och slog därmed även nytt svenskt rekord.

– Vi är helt överväldigade. Vi trodde aldrig att det var möjligt, säger laget i all hast mellan tävlingen och prisutdelningen till gymnastikförbundet.

Under senaste VM, som gick på hemmaplan i Malmö 2016, tog laget två VM-guld i freestyle. I årets upplaga av VM visade svenskarna att de återigen hörde hemma i den internationella toppen. I grenen dubbelrep freestyle tog laget silver och dubbelrep par freestyle tog laget brons. Även i den prestigefyllda overall-tävlingen blev det en silvermedalj.

Foto: Gymnastikförbundet

”Alldeles enastående”

Sveriges andra lag tog även de en medalj och det i snabbhetsgrenen 4x30 sekunder snabbhet med enkelrep. Elin Söderlund, Elsa Skansjö, Louise Söderlund och Sara Nässel fick ihop 375 fotisättningar och kammade hem bronsmedaljen.

– Det är alldeles enastående. Kina har dominerat helt i snabbhet tidigare och så kommer våra svenska tjejer och tar medaljer både där och i freestyle. Vi trodde aldrig, aldrig att det skulle kunna gå så här bra, säger Kajsa Murmark, head of delegation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.