Foto: TT

Svenska fotbollförbundet polisanmäler hoten mot Durmaz

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundet väljer att agera efter hoten mot Jimmy Durmaz. Efter att kommentarer haglat in på sociala medier väljer förbundet nu att göra en polisanmälan.

– Vi på förbundet kommer stå för anmälan och som målsägande, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till P4 Extra.

Efter den svenska förlusten mot Tyskland svämmade sociala medier över av hat och hot riktade mot Jimmy Durmaz. Anledningen är att han orsakade den frisparken som Tyskland sedan gjorde mål på och har blivit uthängd som syndabock. Nu väljer svenska fotbollförbundet att polisanmäla.

– Vi tolererar inte att en spelare utsätts för hot och kränkningar. Det är obehagligt och väldigt upprörande att se den behandling Jimmy Durmaz har fått utstå. Fullständigt oacceptabelt., säger Sjöstrand till förbundets hemsida och fortsätter:

– Jimmy är en otroligt stark och stabil person och otroligt viktig spelare för vårt landslag. Det är samtidigt glädjande att se att Jimmy Durmaz nu får så mycket kärlek från våra supportrar – den överväldigande majoriteten är ju schyssta, vettiga personer som stöttar laget och inte håller på och hotar och hatar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.