Royal Dream vinner Prix d'Amerique. Foto: Scanpix

Svenska hästarna satte färg på Prix d'Amerique

Uppdaterad
Publicerad

Svenska hästarna satte färg på årets upplaga av Prix d'Amerique. Både Raja Mirchi och Maharajah var uppe i ledningen efter en stentuff öppning.

Kusken Örjan Kihlström tryckte på med Maharajah i ledning i 10,7-tempo första 1 500 meterna. Men när storfavoriten Ready Cash sändes fram på sista varvet var Maharajah chanslös att haka på.

Men Ready Cash, som vunnit två år i rad kunde inte stå emot franska Royal Dream med Jean Philippe Dubois i sulkyn som var snabbast över upploppet och vann.

Svenska hästarna gick i mål långt efter täten. Först oplacerad var Raja Mirchi som krokade ihop med ett annat ekipage in på upploppet och därmed tappade fart. Maharajah kom längre bak efter att ha stumnat helt. Noras Bean som hade andra ytter halvvägs in i loppet sjönk också tillbaka, medan Quarcio du Chene låg kvar i kön och inte kunde ta något över upploppet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.