Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Gyökeres gör sin hittills bästa säsong i karriären. Med ett år kvar på sitt kontrakt måste Coventry sälja honom i sommar om han inte ska lämna gratis. Foto: Michel Szabo/SVT

Svenske anfallsstjärnan Viktor Gyökeres om transferryktena: ”Vill till Premier League”

Uppdaterad
Publicerad

Efter succén med Coventry omgärdas Viktor Gyökeres av transferrykten. Den svenske anfallaren har de senaste månaderna kopplats ihop med klubbar som Everton och Leeds. 

– Jag trivs jättebra i Coventry, men jag vill också testa på att spela i de bästa ligorna. Framförallt i Premier League, säger han till SVT Sport.  

Med sina 18 mål i Championship gör Viktor Gyökeres sin hittills bästa säsong i karriären. 24-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt med Coventry som måste sälja honom i sommar om han inte ska lämna gratis.  

– Jag är hungrig och vill nå så högt som möjligt och ge allt man kan. Jag vill testa på att spela i de bästa ligorna, säger han till SVT Sport.  

Herrlandslaget i fotboll

Hur är det kopplas ihop med klubbar i Premier League? 

– Det är jätteroligt. Det ger mig självförtroende att jag gör det bra och att folk ser en.

Vad har du för målsättningar framöver? 

– Just nu är det att ta sig till en topp 5-liga och spela där. Men innan det vill jag ta Coventry till Premier League. Men vi får se hur det går med det.  

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hela reportaget från Coventry när SVT:s reporter Johan Kücükaslan och fotograf Michel Szabo träffade svenske anfallaren Viktor Gyökeres. Foto: Michel Szabo/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet