Glädje efter segern. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sveriges damer till curlingfinal

Uppdaterad
Publicerad

De svenska curlingdamerna vann en riktig nagelbitare mot Schweiz i semifinalen och är klart för OS-final i morgon.

Mirjam Otts jättemiss på matchens sista sten gav Sverige och lag Margaretha Sigfridsson en plats i OS-finalen. Svenskorna stod till slut som segrare med 7-5.

Sverige ledde med 6-5 inför den tionde och sista omgången men Schweiz hade fördelen med sistastenen. När Christina Bertrup stod för en grov miss på Sveriges tredje sista sten verkade segerchansen ha försvunnit, men Schweiz svarade också de med en misslyckad sten.

OS i Sotji curling

Repris av OS-finalen 2010

Maria Prytz gjorde sitt jobb på sina två sista stenar och tvingade Schweiz Mirjam Ott att få undan Sveriges sten som var bäst placerad i boet. Men Ott totalmissade och Sverige kunde jubla åt ännu en OS-final.

I OS-finalen i Vancouver 2010 missade Kanada sin sista sten, i ett liknande läge som Schweiz i dag, och Sverige kunde då ta guldet. Nationerna ställs mot varandra ännu en gång – i morgondagens final efter att Kanada slagit Storbritannien med 6-4.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji curling

Mer i ämnet