Foto: TT Nyhetsbyrån

Thern klar för Heerenveen

Publicerad

Spelarflykten från Malmö FF fortsätter idag blev det klart att Simon Thern lämnar klubben för Heerenveen. 

Efter en läkarundersökning i morse så undertecknade Thern ett 3,5 års kontrakt och blir lagkamrat med Sam Larsson och Kristoffer Nordfeldt.     

– Det var Simons val att gå dit. Klubbar i större ligor fanns i bilden, men för utvecklingens skull tyckte han att det här var rätt kliv, säger hans agent Patrik Mörk till Sportbladet.         

Även Heerenveen bekräftar affären på sin hemsida där sportchefen Hans Vonk  är nöjd med värvningen:

– Simon är en komplett mittfältare. Han passar in i vår klubb. Sedan får vi se hur snabbt han kan anpassa sig. Av erfarenhet vet vi att nya spelare behöver tid för att anpassa sig, speciellt fysiskt. Vi får se hur det går för Simon.

”Simon är en härlig kille som kom till Malmö FF ung och som växt som fotbollspelare under de åren han varit här. Han var en av de ledande spelarna under 2013 men under 2014 har han dessvärre haft en del skadebekymmer som förhindrat att vi har sett honom så mycket som vi önskat. Han har en enormt stor potential och är en person som alltid ger allt ute på träningsplanen. Han är dessutom en glädjespridare utanför planen som varit bra för oss, inte minst i omklädningsrummet, då han på sitt glada och positiva sätt spridit glädje,” säger sportchef Daniel Andersson på Malmö FF:s hemsida.

Tidigare i veckan blev det klart att Magnus Eriksson och Ricardinho lämnar, dessutom ryktas det att Markus Halsti är på väg bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer