Tove Alexandersson. Foto: Bildbyrån

Tove Alexandersson fortsätter att vinna

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska orienteringsstjärnan Tove Alexandersson vann även den andra etappen av O-ringen. Hon var under tisdagens sprint 43 sekunder före tvåan ryskan Svetlana Mironova.

Alexandersson, som tog tre VM-guld i början av juli, leder totalt med hela fem minuter. Anne M Hausken Nordberg, Norge, är närmast bakom medan trean Anna Haataja, Finland, är ytterligare fem minuter efter.

Värt att notera är att Karolin Ohlsson tog tredjeplatsen på tisdagens etapp.

– Jag gjorde en bra sprint. Jag genomförde den precis som jag hade tänkt, så jag är jättenöjd, säger Alexandersson i ett pressmeddelande.

Leandersson vann

Bland herrarna var Jonas Leandersson snabbast under sprinten. Han vann med sex sekunder före William Lind, som tog andraplatsen precis före Eskil Kinneberg, Göteborg.

Sammanlagt är det norrmannen Magne Dæhli – fyran under sprinten – som leder. Lind är tvåa, bara nio sekunder efter. Kinneberg har tredjeplatsen, 1.18 efter Dæhli.

– Det är alltid skönt med en vinst så jag är jättenöjd, säger Leandersson.

Tre etapper återstår av tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.