Tyskland vann – Schelin historisk målskytt

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Schelin är nu Sveriges främsta målskytt. Lyonstjärnan gav Sverige ledningen mot Tyskland när hon gjorde sitt 73:e landslagsmål vilket betyder att hon slog Hanna Ljungbergs målrekord. Matchen slutade med förlust med 1-2.

– Jag var otroligt glad och nöjd att jag fick göra det mot Tyskland på hemmaplan. Jag är glad, stolt och jättenöjd, säger Schelin till SVT Sport.

– Det är tråkigt att gå härifrån med en förlust men Tyskland är Tyskland, när de får sina lägen så sätter de dem.

Damlandslaget Fotboll

Och det 73:e målet var riktigt snyggt också. Schelin var fräckt framme och snodde åt sig bollen när det tyska försvaret slarvade i passningsspelet. Efter att ha rundat målvakten Nadine Angerer kunde hon iskallt peta in 1-0. Sverige mötte Tyskland i en träningsmatch på Behrn Arena i Örebro som förberedelse inför VM i Kanada 2015.

Lagen skapade bra tryck i första halvlek, men det var 0-0 i paus. Första farliga målchansen hade Tyskland efter knappt åtta minuter när Jennifer Kramers avlossade ett hårt skott, men Sverige räddades av målramen.

Efter Schelins ledningsmål vaknade dock Tyskland till. Laget både kvitterade och tog ledningen på endast tre minuter. Dzsenifer Marozsan satte kvitteringen och Alexandra Popp gav tyskorna ledningen med tio minuter kvar.

”Är lite tjurig just nu”

Fridolina Rolfö var nära att göra en riktig drömdebut. 21-åringen blev inbytt i 85:e minuten och hade chans att kvittera i slutminuten, men Nadine Angerer gjorde sig stor i det tyska målet och det tyska spöket lever fortfarande.

– Det är en bra fotbollsmatch med bra passningsspel långa stunder. Caroline Seger var bländande i första, säger Sveriges förbundskapten Pia Sundhage till SVT Sport.

– I andra blir vi lite sämre. Vi höll på att komma tillbaka när vi ändrade till 3-4-3 men det är lite kvar. Det gnager lite så det måste vi ändra på.

Även Sjögran historisk

Även Therese Sjögran blev historisk denna oktober-kväll. 37-åringen jubilerade nämligen med sin 200:e landskamp och efter matchen fick hon mottaga publikens jubel och Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson gav henne blommor och en tavla.

– När det är match är det match, då fokuserar jag på det. Men nu har jag gjort 200 matcher och det blir lite firande ikväll. Det känns speciellt och är svårt att ta på men nu är det gjort, säger jubilaren till SVT Sport.

Du får tatuera in det?

– Ja, jag har ju några stycken så det här är ytterligare en anledning att göra en till, avslutar Sjögran.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget Fotboll

Mer i ämnet