Tyresö vägrar ge upp guldet

Tyresö var piskade att vinna hemma mot Jitex annars var guldet Malmös. Och hemmalaget dominerade i matchen och vann med 3-0 inför 2 173 i publiken.

Veronica Boquete blev tvåmålsskytt och gav Tyresö ledningen redan i den 10:e minuten. Madelaine Edlund utökade till 2-0 efter ett snabbt anfall från Tyresös sida.

I slutminuten kontrade Boquete in sitt andra mål i matchen. Minna Meriluto i Jitex mål var riktigt bra och höll nere siffrorna. Göteborgslaget hade vid vinst säkrat spel i damallsvenskan nästa år men nu får man ta nya tag i nästa match.

Damallsvenskan 2012

Tyresö sätter i och med segern lite press på Malmö som vid vinst i morgon mot Umeå kan säkra lagets tredje raka SM-guld.

”Spelar vi  bra, vinner vi mot Umeå”

Malmös trupp flög i dag till Umeå. Det gjorde det svårt att följa Tyresös match.

–Vi mellanlandade i Bromma, då följde vi den via mobilerna. Det var ju 2-0 redan i paus, så det kändes ganska kört, säger tränaren Peter Moberg till TT.

Annars väntar ett avgörande möte i den sista omgången då Malmö och Tyresö möts. Men det är inget som Malmötränaren hoppas på.

–Om vi spelar riktigt bra kommer vi att vinna mot Umeå, säger Moberg.