Umeå IK värvar norskt löfte

Uppdaterad
Publicerad

Umeå IK förstärker truppen inför nästa säsong. Senaste tillskottet är den norska anfallaren June Pedersen. 20-åriga Pedersen kommer från den norska division 1-klubben Grand Bodö och har spelat tre U-21 landskamper för Norge och var uttagen i den A-landslagstrupp som mötte Serbien/Montenegro tidigare i höst.

UIK värvar nytt Umeå IK:s tränare André Jeglertz beskriver Pedersen som en snabb djupledsspealre med ett bra vänsterskott.

-Det är något som vi saknat i klubben, säger han till SVT.

Pedersen har tränat med klubben den gångna säsongen och enligt Jeglertz har Pedersen uttryck en önskan att få komma till UIK.

– Hon har rätt ålder och rätt ambition, men fortfarande mycket att lära, säger han.

En av klubbens målsättningar har varit att ha fem bra forward i laget och enligt Jeglertz är man, efter värvningen av Pedersen det.

Efter trettondagshelgen börjar UIK ladda iför nästa säsong och en målsättning är att göra som ifjol, nämligen att vinna damallsvenskan.

– Det är nästan overkligt. Det är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Umeå IK är en av världens bästa klubbar, säger Pedersen.

Andreas Liebermann

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.