Umeå tog tre viktiga poäng hemma när

AIK besegrades med klara 3-1. I och

med segern tar Umeå ett kliv bort

från bottenstriden.

Umeå ledde med 1-0 i paus efter att Tuija Hyyrynen skruvat in en frispark. I andra halvlek fyllde Lina Hurtig på med 2-0 och spiken i kistan satte inhopparen Emma Åberg-Zingmark. Elegant framspelad av Jenny Hjolman som dribblade sig in i straffområdet och serverade sin lagkamrat.

AIK tröstmålade i 87:e minuten.

Damallsvenskan 2012

–Vi gör en bra match i dag där vi är bestämda i försvarsspelet och lite tuffare än tidigre. Tyvärr slappnar vi av lite sista tjugo och bjuder in dom lite i matchen, säger Umeåtränaren Joakim Blomqvist till VK.se.

Tack vare segern är Umeå på säkrare mark och ligger nio poäng före AIK. AIK ligger näst sist på nedflyttningsplats.

–Jag tror att vi kommer att klättra uppåt, säger Lina Hurtig till SVT.