Zlatan ville ha större skandal

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic ångrar att han inte ordnade en större skandal efter att ha blivit hemskickad från landslaget 2006 av dåvarande förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Ibrahimovic, Christian Wilhelmsson och Olof Mellberg fick lämna laget efter en utekväll i Göteborg. I sin självbiografi skriver stjärnan att han borde ”fixat mer klass” på skandalen, bland annat borde han ha ”slagit sönder en bar” och ”vinglat hem i kallingarna”, uppger Expressen.

Sågar Lagerbäck

Milananfallaren berättar, tillsammans med medförfattaren David Lagercrantz, hur han redan packat väskorna inför det oundvikliga samtalet med förbundskaptenen efter festnatten i Göteborg.

Zlatan Ibrahimovic är hård i sin dom över Lars Lagerbäcks agerande.

”Det var ordet vi jag retade mig på. Vem fan var vi? Han var chefen. Varför gömde han sig bakom andra. Hade han varit man nog att säga: JAG har beslutat, det hade jag respekterat. Det där, det var fegt”, skriver Ibrahimovic.

När det under hösten 2009 stod klart att Sverige skulle missa fotbolls-VM 2010 kände sig Zlatan Ibrahimovic färdig med landslaget.

Dels för att få mer tid till familjen, dels för att krogskandalen inför Liechtensteinmatchen fortfarande låg och gnagde.

Övertalades av Hamrén

”Jag gillade Lagerbäck. Ändå hade jag inte glömt grejen i Göteborg. Jag glömmer inte så lätt”.

Men när Erik Hamrén tog över som förbundskapten valde Ibrahimovic att återvända till landslaget – men inte utan övertalning.

Ibrahimovic beskriver Hamrén som ”en envis jävel”, vilket anfallsstjärnan uppskattade. Det första mötet blev också lyckat och Ibrahimovic kom tillbaka – som kapten.

”Jag sade ja till slut. Vi kom överens. Jag skulle få kaptensbindeln. Bli ledare i laget. Jag gillade det”, skriver han.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.