Utvisning knäckte Åtvidaberg

En utvisning före paus förstörde allsvenska jumbon Åtvidabergs chanser att ta poäng i bortamatchen mot Häcken. Hisingslaget vann med 3-0 och är fortfarande obesegrat på sin nya arena.

Spelet var ganska jämnt, men det var Häcken som skapade målchanser. Åtvidabergs målvakt Gustav Jansson fick göra flera bra räddningar. Så såg första halvtimman ut.

I 34:e minuten fick Åtvidaberg frispark på Häckens planhalva, när mittbacken Månz Karlsson var med i anfallet och blev onödigt attackerad av hemmalagets Paulinho. Det blev förvånansvärt nog början till slutet för Åtvidaberg denna kväll.

allsvenskan 2015

Knuff på frispark

Kristian Bergström slog frisparken fint in framför mål. Flera spelare i båda lagen rusade mot bollen. Paulinho hamnade på marken. Domaren Kristoffer Karlsson blåste direkt och visade Månz Karlsson det röda kortet, som det såg ut för en armbåge i ryggen på Paulinho.

Att få en spelare utvisad i offensivt straffområde efter egen frispark är inte vanligt, men drabbade nu bottenkämpande Åtvidaberg.

Strax efteråt löpte Alexander Jeremejeff rätt i mitten på Martin Ericssons lyftning och skarvade in 1-0 till Häcken.

Några minuter senare sprang Jeremejeff lika fint i ett snyggt anfall och petade in 2-0. Det var fjärde målet på tre matcher för den långe centern, som haft skadeproblem tidigare under året.

Håller på Häcken

Med tio man hade Åtvidaberg ingen riktig chans att bygga vidare på den lilla höstsvit man inlett, med fyra poäng på två matcher i september.

Häcken kunde utan problem ta sin femte seger av sju möjliga på Hisingens nya fotbollsarena. René Makondele gjorde 3-0 på tilläggstid.

Åtvidaberg har fortfarande sju poäng upp till Falkenberg på kvalplats. Nu hoppas ”Åtvid” med supportrar att Häcken tar en ny seger när Göteborgslaget möter Falkenberg på söndag.