Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic ute ur Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Den förre världsettan Novak Djokovic fick se sig besegrad av den 58-rankade Hyeon Chung från Sydkorea efter att ha förlorat i tre raka set och aldrig varit i närheten av sin normala kapacitet.

Det var kämpigt redan från start för den sexfaldige Australian Open-mästaren i matchen mot den 21-årige Sydkoreanen Hyeon Chung. Slutsiffrorna blev 7-6, 7-5, 7-6.

Märkbar smärta

Djokovic, som har varit borta från spel i sex månader på grund av en armbågsskada, hade problem med högra armbågen och lindade den i andra set. Det var tydligt att smärtan störde honom. Serben haltade även till och från under matchen och fick sedan hjälp av ett medicinskt team.

Australian Open

”Han är min idol”

– Jag visste inte hur jag skulle vinna kvällens match. Det var en ära att få spela mot Novak, och det var roligt att se honom tillbaka i touren. Jag försöker att ta efter Novak i sättet han spelar för att han är min idol, säger Chung i en intervju efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet