Daniel-André Tande kraschade illa i Planica i mars men blir nu allt bättre. Foto: Bildbyrån

Daniel-André Tande utskriven från sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Drygt tre veckor efter den otäcka kraschen i Slovenien får den norska backhopparen Daniel-André Tande till slut lämna sjukhuset.

– Han har det bra, säger landslagsläkaren Guri Ranum Ekås.

Den 25 mars kraschade den norske backhopparen Daniel-André Tande illa i sitt provhopp i slovenska Planica. Han försattes senare i konstgjord koma.

Men nu, drygt tre veckor senare, meddelar det norska skidförbundet att han skrivits ut från sjukhuset.

– Daniel blev i går utskriven från sjukhuset. Han är i gott allmäntillstånd och har det bra, säger den norska landslagsläkaren Guri Ranum Ekås i ett pressmeddelande.

Tackar läkaren

Tande bröt nyckelbenet men det meddelades snabbt att han inte hade några livshotande skador. Man försatte honom i koma för att minska stressen på hjärnan. I slutet av mars väcktes norrmannen försiktigt ur koman och den 2 april flögs han hem till Norge.

– Vi är helt säkra på att Daniel ser fram emot den dagen då han inte längre påverkas av detta i sin vardag. Jag vill tacka lagläkaren som varit till stor hjälp, inte bara för Daniel, utan också alla oss andra under denna prövande tid, säger landslagschefen Clas Brede Bråthen.

KLIPP: Här kraschar Tande (26 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.