Foto: TT/Arkiv

Ryoyu Kobayashi tog sjätte raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Japanen Ryoyu Kobayashi är vinterns man i backhoppningen. I dag vann han sin sjätte raka tävling, vilket är tangerat rekord för vinster i rad.

22-åringen som var totalt överlägsen i kvalet var överlägsen även i finalhoppningen i italienska Val di Fiemme. Kobayashi hoppade 136 meter i sitt andra hopp, vilket var längst av alla, och fick flest poäng på 315.

Sedan blev det dubbelt polskt då Dawid Kubacki, som hoppade 131ö4 meter och fick 288,5 poäng och Kamil Stoch, som hoppade 133.5 med 282,9 poäng.

Segern var Kobayashis sjätte raka och han sällar sig därmed till den exklusiva skara som vunnit sex världscuptävlingar i rad. Förutom Kobayashi rör det sig om två österrikare, Gregor Schlierenzauer och Thomas Morgenstern och två finländare, Matti Hautamäki och Janne Ahonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.