Ashwahti Pillais OS-guld är stulet. Foto: Bildbyrån

Badmintonstjärnans OS-medalj stulen

Uppdaterad
Publicerad

Indiskfödda badmintonstjärnan Ashwathi Pillai vann guld i ungdoms-OS i Argentina i höstas. Efter jullovet och tre veckors träningsläger i Indien möttes familjen av ett inbrott hemma i huset med en del stulet – däribland guldmedaljen.

Ashwathi Pillai är det stora framtidsnamnet inom badminton. Förra året blev hon svensk seniormästare i damsingel, vann SM-guld med klubben Täby, spelade JVM samt vann OS-guld i lagtävlingen vid ungdoms-OS i Buenos Aires, Argentina.

– Jag kommer aldrig att glömma ögonblicket när vi vann, sade Ashwathi Pillai till SOK då.

Men nu är den värdefulla OS-medaljen borta.

Efter tre veckors julledighet och träningsläger i Indien möttes familjen, den 29 december, av ett inbrott hemma i Täby – där guldmedaljen var stulen.

”Önskar att jag får den tillbaka”

Nu hoppas familjen att medaljen ska komma tillbaka.

– Det förvånar mig att någon tar en idrottsmedalj, det finns inget värde i den för någon annan än den som vunnit den. Sådana saker bör man ha respekt för, det ligger enormt hårt arbete bakom. Dessutom kan den som har tagit den inte ha någon nytta av den, det finns ingen marknad att sälja den, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag vet att chanserna inte är speciellt stora, men det är klart att jag önskar att jag får den tillbaka.

För Pillai ligger det största fokuset nu på att samla så många internationella poäng som möjligt i jakten på en plats till OS i Tokyo 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.