Emma Karlsson och Johanna Magnusson tog i våras guld i JEM. I februari tävlar de i EM för seniorer för första gången. Foto: Mark Phelan

Badmintontalanger siktar mot EM

Uppdaterad
Publicerad

I våras avslutade de juniorkarriären genom att vinna EM. Nu har den dynamiska duon tagit nästa steg i karriären. I februari väntar EM för seniorer.

Arenan i Lund myllrar av folk. 350 badmintonspelare från 33 olika länder tävlar under helgen i Swedish Open, två av dem är Emma Karlsson och Johanna Magnusson. Under lördagen blev de klara för söndagens final mot holländskorna Debora Jille och Imke van der Aaa.

Under tio år har de spelat tillsammans, samarbetet intensifierades när Emma Karlsson flyttade till Malmö för att gå badmintongymnasiet för fyra år sedan.

– Vi är bästa vänner. Vi känner varandra väldigt bra och kan se på varandra om den andra behöver mer stöd. Vi blir peppade av varandra, säger Johanna Magnusson och Emma Karlsson genom att bokstavligt talat fylla i varandras meningar.

Svenska seniormästare

I våras vann de EM för juniorer samtidigt som de kammade hem SM-guld för både juniorer och seniorer. I februari väntar EM för lag i Ryssland.

– Det kommer bli väldigt tufft. Men samtidigt ska det bli jättekul att möta så bra spelare. Vi går in med målet att försöka göra vårt bästa. Det ska bli kul att åka till Ryssland också, där har vi aldrig varit, säger de.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.