Jacob Nilsson är vidare till andra omgången i badminton-EM. Foto: Torbjörn Jansson.

Bra svensk start i badminton-EM

Uppdaterad
Publicerad

Både Jacob Nilsson och duon Richard Eiderstedt/ Clara Nistad är vidare till andra omgången i badminton-EM. Detta efter seger i inledningsmatcherna.

Jacob Nilsson inledde sin EM-turnering i Spanska Huelva med en seger mot tyske Kai Schaefer. Efter fyrtio minuter på banan och 21–14 och 22–20 är han därmed klar för andra omgången där han får möta slovaken Milan Dratva.

Även mixeddubbelparet Richard Eiderstedt/ Clara Nistad är klara för andra omgången efter en enkel vinst mot norska Fredrik Kristensen/ Solvår Flåten.

– De var de klart bättre motståndarna, så det var mest bara för dem att hålla ihop det okej. Det lyckades de bra med, och det var en bra förberedelse inför en klart tuffare match i andra omgången, säger förbundskapten Anders Kristiansen i ett pressmeddelande.

I omgång 2 väntar det tredjeseedade engelska paret Marcus Ellis/Lauren Smith.

Under onsdagen kliver ytterligare tre svenskar in i turneringen; Emma Karlsson/Johanna Magnusson och Amanda Högström/Clara Nistad spelar damdubbel och Johanna Magnusson som spelar damsingel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.