Svenska supertalangen försvarade SM-guldet: ”Stort”

Uppdaterad
Publicerad

I fjol blev supertalangen Ashwathi Pillai den yngsta någonsin att vinna ett SM-guld i badminton. I år försvarade hon titeln efter seger i finalrysaren mot Rebecca Kuhl.

– Det är stort och kul att veta att man är bäst i Sverige, nu har jag större mål, säger Pillai till SVT Sport.

Efter att Ashwathi Pillai vunnit första set överlägset med 21-7 övertygade Rebecca Kuhl minst lika mycket i det andra och tog hem det klart med 21-8.

– Ingen av oss hittade banan från den ena sidan, det var det som var problemet. Det blåser lite åt ett håll och då blev jag lite rädd, säger Ashwathi Pillai till SVT Sport.

När det väl skulle avgöras blev det dock jämnt och dramatiskt.

18-åriga Pillai tog visserligen kommandot och gick upp i en 6-2-ledning men Kuhl kom tillbaka, kvitterade till 7-7 och sedan följdes klubbkompisarna i Täby åt.

Avgörandet kom vid ställningen 17-17. Några enkla misstag av Kuhl gav tre snabba poäng för Pillai och matchboll i finalen.

”Har känt lite press under helgen”

– Jag tänkte inte så mycket, bara att spela mitt spel då trodde jag att det skulle gå bra, säger Pillai.

Efter flera långa dueller mellan de båda offensiva spelarna blev den sista bollen kort. Pillai avgjorde snabbt och skrek ut sin glädje med händerna mot skyn när guldet var bärgat. 21-17 i finalen gav den svenska supertalangen andra raka SM-gudet.

– Känns sjukt bra, nu kan jag andas ut. Jag har känt lite press under helgen och det känns bra att jag klarade av det, säger 18-åringen.

– Det är stort och kul att veta att man är bäst i Sverige, nu har jag större mål.

Förra året blev Ashwathi Pillai, då 17 år, den yngsta någonsin att vinna ett SM-guld i badminton.

SVT Sport träffade Ashwathi Pillai före jul. Se reportaget här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.