Emma Karlsson och Johanna Magnusson tog i våras guld i JEM. I februari tävlar de i EM för seniorer för första gången. Foto: Mark Phelan

Swedish Open-titeln till Karlsson och Magnusson

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Magnusson och Emma Karlsson vann dubbelfinalen i Swedish Open i Lund. Matchen gick till tredje set och efter att det Nederländska paret räddat två matchbollar satte Karlsson in vinnarsmashen.

Junior-EM-mästarna Johanna Magnusson och Emma Karlsson tog sin första seniortitel när de slog det Nederländska paret Imke van der Aar och Debora Jille i dubbelfinalen av Swedish Open.

Det stod 1-1 i set inför det tredje och avgörande och Nederländskorna hade en knapp ledning fram till 11-10.

Svenskorna vände då och gjorde ett litet ryck. De visade stort tålamod i de långa bollarna och inväntade misstag från sina motståndare. Och misstagen kom.

Vid 20-17 fick Magnusson och Karlsson sin första matchboll. Aar och Jille räddade två matchbollar men Karlssons smash rådde de inte på.

Det var ett fint formbesked för Magnusson och Karlsson som siktar mot EM i Ryssland i Februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.