Badou Jack Foto: Bildbyrån

Badou Jack tilldelas sen seger

Uppdaterad
Publicerad

Ett år efter Badou Jacks titelmatch mot Lucian Bute tilldelas svensken nu seger i matchen – som då dömdes oavgjord.

Anledningen är Butes positiva dopningsprov efter matchen.

”Bättre sent än aldrig”, skriver Jack på Twitter.

Det var i april i fjol som svenske Badou Jack mötte den tidigare världsmästaren Lucian Bute i en match om mästarbältet. En match som slutade oavgjort – och Jack fick behålla sitt mästarbälte i WBC

En månad senare testade Bute positivt för dopning. Kanadensarens dopningsprov från matchen visade spår av den förbjudna substansen ostarin.

Fyra månader senare testades även B-provet positivt för ostarin.

I dag, ett år efter själva matchen, tilldelas Badou Jack seger i matchen av boxningskommissionen i Washington.

”En viktig fråga”

– Det är självklart något som vi väntat på länge. Det har dragit ut på tiden rejält, boxningskommissionen tog god tid på sig. Det här har varit en viktig fråga för Badou, säger Badou Jacks agent Arash Naderi till SVT Sport.

Jack har nyligen bestämt sig för att byta viktklass från supermellanvikt till lätt tungvikt. Han har inte klart med någon ny match.

– Just nu är han i träning och inväntar matchdatum. Förhoppningsvis blir det match i juli. Vi hoppas på en bra match, säger agenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.