Edlund gånger två sänkte Edsbyn i finalreprisen

Uppdaterad
Publicerad

Edsbyn klev in i matchen med åtta raka segrar i ryggen, men på bortaplan mot Sandviken åkte den regerande mästaren på patrull. Två Edlundare skickade istället upp Sandviken till en tredjeplats i Elitserien.

Finalreprisen från förra året såg som vanligt ut att bli en riktig rysare. Regerande mästaren Edsbyn kom till match med åtta raka segrar och Saik med en storvinst mot Hammarby i ryggen. Men det blev inte så jämt som många på förhand hade trott.

Det tog en dryg halvtimme innan Hannes Edlund skickade in 1–0, frampassad av Daniel Mossberg. Men han var inte den enda Edlund som ville näta på Göransson Arena i kväll. Även Christoffer Edlund ville dra sitt strå till stacken och skickade in två mål för hemmalaget.

Edsbyn fick till ett reduceringsmål med fyra minuter kvar genom Mattias Hammarström, men närmare än så kom inte gästerna.

Sandviken kliver därmed förbi Edsbyn och är ny trea i elitserietabellen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.