• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

AIK Bandy. Foto: Bildbyrån

AIK-ordförande efter SVT:s granskning: ”Blir väldigt ledsen”

Publicerad

I SVT Sports granskning av AIK Bandy framkom att de utreds av Skatteverket och även att det förekommit skuldsatta bolag på vägen upp mot elitserien.
– Jag tycker att det är jättetråkigt om AIK:s varumärke ska bli misstänkliggjort på det här sättet. Jag blir väldigt ledsen över det, säger Cecilia Giertta, ordförande i huvudföreningen, till SVT Sport.

Giertta välkomnar därför Skatteverkets utredning, som i det här skedet är pågående och AIK Bandy har begärt omprövning.

– Om det är felaktigheter så är det väl jättebra om skattemyndigheterna utreder det. Jag förutsätter förstås att alla inom AIK följer de samhällslagar och regler som finns, säger hon om SVT Sports granskning.

Hur har dialogen mellan huvudföreningen och bandyföreningen sett ut?

– Bandyföreningen är som alla andra AIK-föreningar helt självständig. Vi har en normal dialog med bandyn som med alla andra föreningar inom AIK. Vi kräver att få se årsredovisningar och revisorsberättelser och så vidare, säger Giertta.

För en knapp vecka sedan kom också beskedet att AIK Bandy är en av fem elitserieklubbar som bandyförbundet ännu inte ger licens för säsongen 2020-2021, utan ska fortsätta granska.

Se hela granskningen i spelaren nedan.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Storsatsande AIK Bandy utreds av Skatteverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer