Villa Lidköping ångar på mot en perfekt säsong. Foto: Villa Lidköping

Krossen efter tränarens hemliga knep

Uppdaterad
Publicerad

Villa Lidköping ser ut att gå mot en perfekt säsong. Efter lördagens 16-3-seger mot Sandviken har man nu vunnit 16 av 16 matcher i damernas Elitserie.

Hur man håller motivationen uppe inför det stundande slutspelet?

Huvudtränaren Christer Andersson har en plan.

– I och med att vi har blivit seriesegrare så har vi lyft det här lite grann och ser det här som en kvartsfinal, sa han till Sportbladet Play innan matchen.

Frågan är om det verkligen behövdes. ”Kvartsfinalmotståndaren” Sandvikens formkurva går spikrakt neråt. Det här var femte raka förlusten. Villa hade inga problem alls med motivationen.

– Det är för att vi ska sporra oss själva och se det här som en betydelsefull match. Vi hade kunnat bara spela av de här två matcherna som är kvar, men det vill vi inte göra. Vi vill hela tiden blicka framåt mot en eventuell SM-final och då kan det vara lämpligt att börja med kvartsfinal.

Måldrottningen gjorde sju nya

Villa var själva inte helt nöjda med första halvlek. Den slutade ”bara” 6-3. I andra drog de upp slutspelstempot och öste in tio mål till. Tilda Ström stod för sju mål till. Hon har nu gjort 50 på 16 matcher.

– Vi spelar varje match för att vinna. Vi har vunnit serien redan men försöker hitta andra nycklar att trycka på och försöker öva nu och komma bra förberedda inför semin, säger tremålskytten Matilda Svenler efter matchen.

Nästa lördag väntar ”kvartsfinal 2”. Räkna med målkalas mot KS Bandy då med. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.