Hammarby tog en viktig seger i jakten på slutspel. Foto: TT

Hammarby besegrade Motala – klev upp på slutspelsplats

Hammarby tog emot Motala hemma på Zinkensdamms IP i jakt på en slutspelsplats.

Och det blev en riktig målfest. ”Bajen” besegrade Motala med hela 8-2.

– Vi visste att det var kniven mot strupen i dag, sa Hammarbys Kasper Milerud till Sportbladet.

Hammarby, som inför matchen var en poäng från slutspelsplats, fick en drömstart. Efter knappt 23 minuter ledde man med 3-0. Det sista målet kom efter en straff som förvaltades väl av Hammarbys skytteligaledare Christoffer Fagerström.

Men fem minuter innan halvtid reducerade Motala till 3-1 genom kaptenen Fredrik Lönn.

I början av den andra halvleken fick Hammarby ännu en straff. Även denna gång var det Fagerström som klev fram och satte 4-1. Kasper Milerud gjorde sedan Hammarbys femte och sjätte mål, däremellan lyckades Motala reducera till 5-2 efter ett självmål.

I slutet kunde Hammarby sätta dit sitt sjunde mål efter en hörna genom kaptenen Robin Sundin. Matchens sista mål gjorde Ivan Lebedev, hans andra i matchen för Hammarby.

– Vi visste att det var kniven mot strupen i dag. Det var skönt att verkligen få utdelning, sa Hammarbys Kasper Milerud till Sportbladet efter matchen.

Slutresultatet blev 8-2 och Hammarby tog sig därmed upp på slutspelsplats. Två omgångar återstår.

ARKIV: AIK bröt Edsbyns segersvit (7 februari)