Bandy-VM spelas på sjöis i en fantastisk miljö i Chengde, Kina. Foto: Gert Holmer.

Bandylandslaget enkelt till VM-final

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för VM-final på sjöis i ett soligt Chengde, Kina, sedan man besegrat Norge med 5-0 i semifinalen som hade avslag 03.30 svensk tid.

– Vi har en skön känsla i laget, säger Matilda Plan.

I den sista gruppspelsmatchen som också spelades mot Norge mindre än ett dygn tidigare vann Sverige med 9-0 i matchen som spelades 2x30 minuter.

– Vi var inte lika effektiva som när vi mötte Norge igår. De hade en riktigt duktig målvakt som gjorde att de kunde hänga kvar, säger förbundskaptenen Magnus Nordin till Bandyförbundet.

Finalen 07.00 lördag morgon

Finalen spelas lördag morgon 07.00 svensk tid mot Ryssland som slog Finland med 4-0 i sin semi. Den spelas över fullängd 2x45 minuter. Sverige är regerande mästare och har vunnit sju av de åtta finaler mot Ryssland som tidigare spelats. Det ser bra ut för Sverige, som förlorade mot Ryssland i gruppspelet med 1-3.

– Vi har kommit ihop som grupp och blir bättre och bättre för varje match. Vi har en skön känsla i laget, säger Matilda Plan som gjorde 4-0-målet.

Mitt under VM-slutspelet gjordes tidsprogrammet om och kvartsfinalerna ströks. Det gör att semifinal och final spelas på olika dagar – inte samma (lördag) som det var tänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.