Pettersson flyttar österut Foto: TT

Bandystjärnan flyttar till Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

I februari var han med och tog VM-guld hemma i Sandviken efter en dramatisk final mot Ryssland. Nu tar Erik Pettersson, 21, nästa kliv i karriären och lämnar SAIK för spel i Jenisej och ryska ligan.

– En dröm som jag har haft sen jag var liten, säger han på Sandvikens hemsida.

Målfarlige Pettersson bidrog i högsta grad till VM-guldet, satte kvitteringen till 3-3 mot Ryssland och fick sen se laget avgöra till ett hyllat guldfirande i egna hemmaarenan. En riktig höjdpunkt i en ung karriär som också sett honom vina SM-guld med SAIK, klubben han debuterade i som 15-åring.

Nu väntar nästa äventyr, utlånad till ryska bronsmedaljörerna Jenisej under kommande säsong och därefter kontrakterad för tre nya år hemma i Sandviken.

En klubb som satsar offensivt

– Det känns lite overkligt, jag har haft det som en dröm sen jag var liten att bli proffs och spela i Ryssland, säger Pettersson till Sandvikens hemsida.

I Jenisej finns inga andra svenskar, men får sällskap dit av SAIK-kollegan Alan Djusojev och även Sergej Lomanov från Vänersborg i ett lag som satsar offensivt på framgång.

– De har ett bra lag så det ska bli spännande, säger 21-åringen som gjort 211 matcher i elitserien och hunnit med 321 mål, varav 79 bara senaste säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.