Bollnäs spände musklerna i andra halvlek

Bollnäs hakar på topplagen i Elitserien. Efter att startat trögt hemma mot Vänersborg vaknade laget i andra, och avgjorde med ett sent ryck.

– Vi får slita lite tungt i början, säger Jens Wiik till Bandyplay.

Efter en målfattig första halvlek där det var likaläge 1-1 rasslade det till rejält inledningsvis i andra. Bollnäs ryckte ifrån till 3-1 redan innan fyra minuter hade gått. Och det var mycket tack vare Christoffer Fagerström, som dessutom kvitterat sent i första, som gjorde både 2-1 och 3-1. Men Vänersborg skulle svara fort. Knappt fyra minuter efter Fagerströms hattrick-mål kunde Felix Callander göra matchen spännande igen, och 3-2 skulle stå sig länge.

– Det är skönt att vi får in en kvittering innan andra så det blir en helt ny match, säger Bollnäs Jens Wiik till Bandyplay.

Vänersborg försökte ta sig igenom Bollnäs-försvaret för en kvittering och gjorde även det flertalet gånger och skapade chanser. Men det blev inget mål, trots två straffar i andra halvleken för gästerna. Istället var det Bollnäs som ryckte ifrån ytterligare. I den 77:e minuten kom 4-2, och endast åtta minuter senare var det hela 6-2 för Bollnäs som till slut vann med 6-3 och därmed hakar på i toppstriden.