Broberg/Söderhamn firar ett av målen i derbysegern mot Bollnäs. Foto: elitserienlive.se

Broberg/Söderhamn vann derbyt efter fyra mål av Martin Söderberg

Broberg/Söderhamn gick segrande ur derbyt mot Bollnäs.

Efter fyra mål av Martin Söderberg kunde Broberg till sist vinna med 5–3.

Tabelltrean Bollnäs tog emot åttan Broberg/Söderhamn under fredagskvällen. 2 651 åskådare hade letat sig till SBB arena för att se elitseriederbyt.

Det var likaläge i matchen efter en jämn första halvlek. Martin Söderberg hade gett bortalaget ledningen, men Denis Sadakov kvitterade för Bollnäs.

I den andra halvleken kom Broberg att få ordentlig utdelning – och det var återigen Martin Söderberg som visade vägen. Med ett tungt skott gav han Broberg ledningen i den 64:e minuten, och kort därefter utökade Jakko Hyvönen med ett solomål.

Bollnäs tröstmålade två gånger om i matchen, men Söderberg gjorde två mål till när Broberg till slut vann med 5–3.