Broberg vann ödesmatchen: ”Så oerhört viktigt”

Viktig match mellan Broberg och Motala i kampen om en kvartsfinalplats. Hemmalaget Broberg tog ledningen och höll den matchen ut.

– Så oerhört viktigt, sa Jonas Nygren efter 4-1-segern.

Minst sagt en viktig match för bägge lagen när Broberg tog emot Motala på hemmais i Helsingehus arena. Motala på sjunde plats i tabellen, Broberg på åttonde. Båda med hopp om att vinna och ta sig in topp-6 för att säkra en kvartsfinalplats.

Matchen började intensivt. Målchanser åt båda hållen, men ingen riktig fullträff. I trettioandra matchminuten kom till slut första målet, ett något slumpartat sådant. Tatu Ässämäki jobbade hårt längs kortlinjen och fick till slut in bollen till Jesper Öhrlund – som slog i luften. Bollen hamnade istället hos Rasmus Linder som kunde sätta 1-0 till Broberg.

”Nu vinner vi det här i andra”

Ledning för Broberg i halvtid, men Motalas Oscar Stadin var inte orolig när han tog plats vid intervjumikrofonen.

– Nu vinner vi det här i andra, sa han.

Och i början av andra halvlek låg ett mål i luften, men bollen ville inte in. Jonas Enander hade ett jätteläge att kvittera på nära håll, men Max Bergström räddade. Inget mål för Motala, istället utökade Broberg minuten därpå efter mål av Jonas Nygren. 3-0-målet kom via Robin Öhrlunds klubba.

Reducerade i slutminuterna

Med drygt 14 minuter kvar kom reduceringen. Hörna för Motala och skott av Albin Bjerkegren rakt upp i nättaket. Men spännande blev det aldrig. Broberg satte 4-1 med minuter kvar att spela.

– Det är som slutspel redan nu, så oerhört viktigt, sa Jonas Nygren efter segern.

Inför sista omgången ligger Broberg på slutsspelsplats, men Nygren tar inte ut någonting i förskott.

– Vi har en viktig match på fredag. Vi ska göra allt vi kan för att vinna den.

KLIPP: Pär Gustafsson om stödet till Ukraina: ”Det är bara glädje” (4 februari 2023)

Svenska bandyförbundet har hjälpt Ukraina med finansieringen för att laget ska kunna vara med i VM. Foto: Bildbyrån/SVT